• Instagram

NAMIE ISLAND KINDERGARDEN, 2020

남이섬 공동직장어린이집 신축 및 인테리어 설계용역

 

Location : Gyeonggi Gapyeong, Republic of Korea

Architect : DesignUnit Diem Architecture

Design Principals : Kim so min, Kim hyejin

Client : Nami Island corporation

Programs : Kindergarden

남의섬의 교육철학(상상력, 다양성, 공평성, 보살핌, 치유, 공생학습)을

실천하고 쾌적한 보육환경을 조성하여 아이들의 상상력과 자율적

활동을 펼칠 수 있는 보육공간을 계획하였다.

연령대의 내·외부 공간을 유기적으로 연계하여 도심에서 가질 수 없는

외부공간에 대한 활용을 극대화하였으며, 특히, 서측 8m 옹벽을 아이들의

놀이요소로 활용하기 위해 언덕을 조성하여

놀이에 대한 위화감을 해소하고 아이들 눈높이에 맞는 공간을 만들었다.

Namie Island’s educational philosophy (imagination, diversity, fairness, care, healing, symbiotic learning)
By creating a practical and pleasant childcare environment, children's imagination and autonomy
A nursery space for activities was planned.
By organically connecting the inner and outer spaces of the age group,
Utilization of the external space was maximized, and in particular, the 8m west retaining wall was built for children.
By creating a hill to use as a play element,
It relieved the sense of incongruity about play and created a space suitable for children's eye level.

남이섬 공동직장어린이집 신축22및444 인테리어 설계용역.jpg
2.jpg
1.jpg